ERÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi, Erciyes Sanat

Gönderiler

Çevrimiçi gönderiler

ERCİYES SANAT için bir kullanıcı kaydınız var mı?
GİRİŞE GİDİNİZ

Kullanıcı adı / şifresine ihtiyacınız var mı?
KAYIT SAYFASINA GİDİNİZ

Çevrim içi gönderi yapmak ve güncel gönderilerin durumunu görmek için kayıt yaptırmanız ve oturum açmanız gerekmektedir.

Yazar rehberi

1.GENEL BİLGİ

Erciyes Sanat Dergisi, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün yayınıdır. Yılda iki kez yayınlanır. Plastik Sanatlar, Tasarım, Müzik ve Sahne Sanatları temel alanlarında yapılmış çalışmaların yayınlandığı, hakemli bir e-dergidir.(e-ISSN: 2148-533X)

Derginin yazı dili Türkçe olmakla birlikte, yaygın olarak kullanılan diğer dillerde yazılmış yazıların yayınlanması yayın kurulunun kararına bağlıdır.

Dergiye gönderilen yazıların başka herhangi bir dergide yayınlanmamış, yayına kabul edilmemiş olması ya da yayınlanmak üzere değerlendirme aşamasında olmaması gerekir. Bu kural bilimsel toplantılarda sunulan ve özeti yayınlanan bildiriler için geçerli değildir. Ancak, bu gibi durumlarda bildirinin sunulduğu toplantının adı, tarihi ve yeri bildirilmelidir.

Yazarlar, yazılarını yayınlanmak üzere ERÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Erciyes Sanat Dergisine göndermekle, telif haklarını ERÜ. Güzel Sanatlar Enstitüsü Erciyes Sanat Dergisine devretmiş sayılırlar.

Yayınlanan yazıların telif hakkı dergiye aittir ve referans gösterilmeden aktarılamaz.

Dergide yayınlanan yazıların bilimsel, içerik, dil ve hukuki sorumluluğu yazarlarına aittir.

2. YAZIM KURALLARI

Yazım kuralları ve sayfa düzenine ulaşabileceğiniz MS Word formatındaki örnek şablona aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Erciyes Sanat Dergisi Word Şablonu

Yazıların, dergi yazım kurallarına göre düzenlenmiş ve basıma hazır hale getirilmiş olması gerekir. Dergimiz APA yazım kuralı sistemine göre yapılmış yazıları kabul etmektedir.

Yazı dosyası A4 kağıt ölçülerinde OpenOffice, Microsoft Word, RTF, veya WordPerfect doküman dosya biçiminde oluşturulmalıdır.

Dergilerimiz mizanpaj görevlisi tarafından PDF formatında düzenlenerek yayınlanacağından, gönderilen makalelerin içerisine  Medya dosyaları (ses, video, fotoğraf, v.b.) yerleştirilebilmektedir. Çok büyük boyutlu dosyalar için metin içinde URL bağlantısı gösterilebilir. Bu nedenle sistemin dosya boyutunu kabul etmediği durumlarda teknik sorumlu ile irtibata geçebilirsiniz veya gse-dergi@erciyes.edu.tr e-posta adresine medya dosyalarınızı ve detaylı metin içi yerleştirme bilgilendirmesi ile birlikte ek yaparak gönderebilirsiniz.

Yazar başka kaynaktan aldığı resim, şekil, grafik ve tablolar için telif hakkı sahibi kişi ve kuruluşlardan izin almalı, gerekli izin belgelerini dergiye sunmalı ve/veya yazı içinde kaynağını belirtmelidir.

Gönderi kontrol listesi

Başvuru sürecinde yazarlar gönderilerinin aşağıdaki listede bulunan tüm maddelere uygunluğunu kontrol etmelidirler, bu rehbere uymayan başvurular yazarlara geri gönderilecektir.

1. Gönderilen yazı daha önceden yayınlanmamış, ya da başka bir dergiye değerlendirilmek üzere sunulmamıştır. (Yazara Öneriler bölümünde bir açıklama sunulmuştur)
  2. Yazı dosyası OpenOffice, Microsoft Word, RTF, veya WordPerfect doküman dosya biçimindedir.
  3. Yazım kuralları ve sayfa düzenine ulaşabileceğiniz MS Word formatındaki örnek şablon aşağıdaki linkte verilmiştir.  Bu dosyayı indirerek yazınızı içerisine kurgulayabilirsiniz.

Erciyes Sanat Dergisi Word Şablonu

4. Yazarlar metinde (Sayfa altı notları vb yan metinler dahil olmak üzere.) adları ve kurumları geçen yerleri silmelidirler.

5. Mikrosoft belgeleri saklanır iken dosya bilgileri içine kişisel bilgiler de yazılır. Bu nedenle ya bu kişisel bilgiler belge özelliklerinden bulunup silinmeli, ya da aşağıdaki sıra ile belge kişisel bilgi içermeyecek biçimde yeniden kaydedilmelidir. ( File > Save As > Tools (or Options with a Mac) > Security > Remove personal information from file properties on save > Save) (Dosya > Farklı Kaydet > Araçlar > Güvenlik > Kişisel bilgileri silerek kaydet > Kaydet)
  6. PDF dosyalarda da Adobe Acrobat ana menusunden belge özellikleri seçilerek, yazar adı silinmelidir.
  7. Metin derginin Yazım Kuralları'na uygun olarak yazılmalıdır.
  8. Yazınızı hakem değerlendirmesi yapılan bir dergi bölümüne gönderiyor iseniz, yazarlardan bağımsız değerlendirme sağlanması için yapmanız gerekenleri (görmek için burayı tıklatınız) Yardım sayfasındaki önerilere tam olarak uyunuz.
  9. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi Müracaat Ve Yayın Hakları Devir Formu doldurularak imzalanmıştır ve PDF veya JPEG formatında taranarak makaleye ek olarak verilmiştir.

10. YUKARIDA VERİLEN KONTROL LİSTELERİNİN TAMAMINI DİKKATE ALDIĞINIZDAN EMİN OLUNUZ.

MAKALENİZİN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE İŞLEM GÖREBİLMESİ İÇİN BU BASAMAKLAR ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

11. Yazınızda birden fazla yazar var ise;

Başvurunuzda 3. Adım olarak karşınıza çıkacak olan (Bilgileri gir) kısmında yazar sırasına göre diğer yazarların bilgilerini de her defasında "YAZAR EKLE" butonunu kullanarak sisteme girmeyi unutmayınız.

Telif hakkı düzenlemesi

Makale değerlendirme sürecinin başlaması için yazarların linkteki belgeyi imzaladıktan sonra PDF veya JPEG formatında tarayarak makalenin ekinde göndermeleri gerekmektedir.

FORMU BİLGİSAYARINIZA İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

Gizlilik beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve elektronik posta adresleri bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır ve diğer amaçlar veya başka bir bölüm için kullanılmayacaktır.

-------------------------------------------------------------------------------------

*ERCİYES SANAT DERGİSİ / e-ISSN: 2148-533X

T.C. Erciyes Üniversitesi